Uusi antiikintutkijoiden blogi aloittaa!

”Blogi” on lyhennelmä termistä weblog, suomeksi verkkoloki. Blogi-muotoon se päätyi leikkimielisen uudelleenanalysoinnin kautta: web log -> we blog, jonka jälkeen pian sanaa blog alettiin käyttää myös verbinä (katso vaikka Wikipedian artikkelit aiheesta). Tuleeko tuo log sitten logaritmista vai lokikirjasta? Entä web? Jälkimmäinen voidaan jäljittää indo-eurooppalaisen kantakielen ”kutoa”-sanakantaan. Logaritmi ja loki puolestaan – niin – ehkä kreikan logos (λόγος) ei sentään selittelyjä kaipaa.

Uudelta blogiltamme on tulevaisuudessa lupa odottaa juttuja vaihtelevista aihepiireistä, mutta aina jollain tavalla antiikin aikaan, kieliin ja tutkimukseen verkottuen. Antoisia lukuhetkiä!

Otsikkokuvassa esiintyy islantilaisen käsikirjoituksen näkemys aiheesta ”verkko ja Loki”. Loki on tässä tapauksessa skandinaavisen mytologian hahmo.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments